Bos. Brod
ISPLAĆENA SREDSTVA ZA OMLADINSKE PROJEKTE PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Petak, 20 Listopad 2017 20:56

image opstina-brod.net Opština Brod isplatila je ovih dana sredstva namjenjena za finansiranje omladinskih projekata za 2017. godinu.

Formalne i neformalne grupe mladih su dostavile prijedloge projekata po javnom pozivu. Pristiglo je osam prijedloga i svi su bili u skladu sa uslovima javnog poziva.

Cilj ovog javnog poziva je povećati učešće grupa mladih u procesima razvoja lokalne samouprave, timski rad i učenje pisanja prijedloga i realizacije projekata.

Ovo je još jedan od napora opštinske uprave Brod da mladi ljudi nauče da je pisanje prijedloga projekata jedna od najefikasnijih metoda prikupljanja sredstava od različitih vrsta donatora i da je njegov cilj uvjeriti donatore da vam odobre sredstva za realizaciju ideje opisane u projektu.

opstina-brod.net

 

RADNA POSJETA PREDSTAVNIKA AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 19:35

image opstina-brod.netU petak 13.10.2017. godine predstavnici ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini posjetili su opštinu Brod.

 

Teme sastanka bile su: mogućnosti ulaganja u opštinu Brod, uslovi i povoljnosti prilikom investicionog ulaganja i zapošljavanja novih radnika, gasifikacija Rafinerije nafte Brod, kao i zagađenje vazduha i ekologija.

 

Načelnik opštine Ilija Jovičić, takođe je upoznao predstavnike ambasade sa planovima i programima razvoja, kao i sa investicijama u opštini Brod koje su u toku, Anton Paar, Krampitz i proširenje kapaciteta u firmi SCAI Adapter.

 

opstina-brod.net

 

Šigehiko Nišihama u posjeti Brodu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Danas je u posjeti našoj opštini bio Šigehiko Nišihama, predstavnik Ambasade Japana i Agencije za promociju stranih investicija u BiH (FIPA).

Ovo je druga posjeta Brodu u okviru koje je planirana uspostava zajedničkog mehanizma djelovanja za posjetu zainteresovanih investitora iz Japana, te promocija turističkih potencijala Opštine.

Gospodina Nišihamu primio je i ugostio načelnik opštine Ilija Jovičić sa saradnicima. Prikazana je prezentacija poslovnih potencijala opštine Brod uz naglasak na postignuti napredak u stvaranju izrazito povoljnog poslovnog okruženja za sadašnje i potencijalne investitore.

Nakon toga, uz pratnju Mihaele Malešević, koja je i moderirala ovu posjetu, i Bore Grabovca iz opštinskog Odsjeka za razvoj i investicije,  gost iz Japana G. Nišihama obišao je neke privredne i turističke destinacije na našoj opštini.

Opština Brod trudi se da ovakve posjete postanu redovna praksa u iznalaženju puteva za izgradnju novih proizvodnih i turističkih kapaciteta. Trenutno na našoj opštini imamo prisutne ozbiljne investicije u nove proizvodne kapacitete iz Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije i Rusije, a taj trend se pokušava zadržati kako bi se osigurala nova radna mjesta za radno sposobno stanovništvo naše Opštine.

Posjeta Šigehika Nišihame završena je u popodnevnim satima uz dogovor o konkrentom nastavku saradnje.

Kolibe Online / 04. 10. 2017.image kolibe online

 

Otvorena izložba „Tesla“ PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 03 Listopad 2017 14:07

U Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ danas je postavljena je izložba „Tesla, 1856 – 2016“. Riječ je o naučno-tehničkoj, ali i istorijskoj izložbi u organizaciji Savez inovatora Republike Srpske. U holu SŠC izložba se može pogledati svaki radni dan od 3. do 10. oktobra 2017. godine.

Postavku čini 35 panoa, na kojima je hronološki prikazan Teslin život, od rođenja u Smiljanu do smrti u Americi. Posjetioci mogu da vide i neke od Teslinih izuma – transformator, Jakubove stepenice i Teslino Jaje.

Cilj postavke je da se posjetioci izložbe podsjete na značaj lika i djela ovog velikog naučnika.

 

opstina-brod.net / 03. 10. 2017.

 

Obavještenje o planiranom suzbijanju komaraca PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Petak, 23 Lipanj 2017 12:45

Obavještavaju se građani i pčelari, da će se vršiti akcija suzbijanja komaraca i to:

U petak 23. juna 2017. godine u vremenu od 19.45 do 23 časa i

u subotu 24. juna 2017. godine u vremenu od 4.30 do 6.30 časova.

Radi zaštite zdravlja građana, osam timova preduzeća za sanitarno-ekološku zaštitu Eko-BEL iz Laktaša, u dva dana, će izvršiti akciju suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Brod.

UPOZORAVAJU SE PČELARI da u navedeno vrijeme preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, a one se sastoje u natkrivanju pčelinjih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvima.


U slučaju loših vremenskih uslova, građani će putem sredstava informisanja biti na vrijeme obavješteni o naknadnom terminu akciju.


opatinabrod.net

 

 

Međunarodni turnir u fudbalu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Petak, 23 Lipanj 2017 12:37

imageU subotu 24. juna 2017. godine je svečano otvorenje ovogodišnjeg međunarodnog turnira u fudbalu u Brodu na gradskom stadionu. Ovo je jedini takav turnir koji okuplja oko 1500 djece. Učesnici su podjeljeni u 6 skupina po uzrastu od 2004. godišta do 2009. godišta.

Ekipe igraju po uzrastima, u okviru tri dana trajanja turnira i to 24, 25. i 27. juna.

Pozivamo sve da prate ove utakmice, a posebno da ih sve pozdravimo na otvorenju ovog velikog sportskog događaja. Svečanost će se održati 24.6.2017. g. na gradskom stadionu sa početkom u 13 časova.

 

Ekipe će pozdraviti organizatori, a prve utakmice počinju nakon kraćeg prigodnog programa.

 

 

 

Obavještenje o privremenom prekidu snabdijevanja vodom PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

 

 

Obilježen 20. april Dan oslobođenja Bosanskog Broda u II Svjetskom ratu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Četvrtak, 20 Travanj 2017 19:50

Danas je kod Spomen kosturnice obilježen 20. april, Dan oslobođenja Bosanskog Broda u Drugom svjetskom ratu.

 

 

Položeni su vijenci i cvijeće u znak sjećanja na borce poginule u operaciji oslobođenja Bosanskog Broda prije 72 godine.

Vijence su položili predstavnici opštinskog SUBNOR-a, opštinske uprave, Skupštine opštine, Saveza udruženja boraca, Udruženja penzionera i političkih stranaka.

U ime Opštinske uprave, obratio se načelnik opštine Brod Ilija Jovičić sa riječima zahvalnosti i poštovanja prema žrtvama svjetskih ratova. „Ovo su strašna stradanja, i da nije bilo njihove žrtve i borbe, stradanja naroda bi bila još veća i pitanje je da li bi nas danas uopšte bilo. Trudimo se da obilježavamo ove značajne datume i da održimo uspomenu na sve stradale sugrađane“.

Potpredsjednik jevrejske zajednice u Doboju Dario Atijas je održao molitvu za postradale Jevreje žrtve II svjetskog rata. „Ovih dana aprila jevrejska zajednica se prisjeća žrtava holokausta. U Brodu danas nema Jevreja, to je direktan rezultat njihovog stradanja u Drugom svjetskom ratu. Svjedoci smo da danas jevrejske zajednice egzistiraju u šest gradova u Bosni i Hercegovini“, naglasio je Atijas.

 

kolibe.com / opstina-brod.net

 

 

 

 

 

Sastanak sa Brođanima iz inostranstva PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Ponedjeljak, 17 Travanj 2017 09:23

imageU subotu 15.04.2017. godine organizovan je sastanak i druženje sa Brođanima koji žive i rade van granica BiH. Goste je pozdravio načelnik opštine Ilija Jovičić. Prisutnima je u uvodu naveo aktivnosti Opštinske uprave na poboljšanju poslovne klime i mogućnosti za ulaganje.

 

Poslovne zone i detalje za potencijalne i sadašnje investitore pojasnio je šef Odsjeka za lokalni razvoj, investicije i javne nabavke Boro Grabovac. Putem video – bima šef odsjeka je za svaku zonu posebno, naveo uslove za ulagače kao i pogodnosti koje se mogu ostvariti u zavisnosti od vrste industrije i broja zaposlenih radnika.

 

Načelnik Jovičić je rekao da je zadovoljan odazivom, da Brod ima raširene ruke za investitore kao i da je Opštinska uprava odličan i efikasan servis poslovanju.

Jedan od gostiju, zaposlen u poznatoj njemačkoj firmi, Nenad Vasilić, rekao je da je primjetno da su učinjeni pomaci u stvaranju boljeg privrednog ambijenta, kao i da se nada da će se ustaliti praksa održavanja ovakvih sastanaka i druženja sa ljudima koji mogu dovesti strane investicije i poslovne ideje u Brod.

 

opstina-brod.net / kolibe.com

Ažurirano Ponedjeljak, 17 Travanj 2017 09:36
 

Nova oprema za medicinske ambulante PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 28 Ožujak 2017 20:05

U Dom zdravlja danas je stigla nova oprema u okviru projekat jačanja zdravstvenog sektora na području opštine Brod. Prethodnih godina ovim projektom izvršena je sanacija i adaptacija dijela Doma zdravlja i rekonstrukcija, sanacija i adaptacija ambulanti porodične medicine u Liješću, Vinskoj i Gornjim Kolibama.

 

Oprema koja je dopremljena predviđena je za sedam ambulanti porodične medicine  u Domu zdravlja i tri terenske ambulante. Za ambulante su pristigli stolovi i stolice za ljekare i pacijente, stolovi i kreveti za preglede, torbe za kućne posjete, sterilizatori instrumenata, neurološki čekići, toplomjeri, stetoskopi, aparati za mjerenje pritiska, vage za bebe. Takođe, u Dom zdravlja su dopremljeni i frižideri za lijekove, EKG aparati, setovi za reanimaciju, respiratori i druga oprema.

 

Oprema koja je dopremljena predviđena je za sedam ambulanti porodične medicine  u Domu zdravlja i tri terenske ambulante. Za ambulante su pristigli stolovi i stolice za ljekare i pacijente, stolovi i kreveti za preglede, torbe za kućne posjete, sterilizatori instrumenata, neurološki čekići, toplomjeri, stetoskopi, aparati za mjerenje pritiska, vage za bebe. Takođe, u Dom zdravlja su dopremljeni i frižideri za lijekove, EKG aparati, setovi za reanimaciju, respiratori i druga oprema.

 

U narednih nekoliko dana očekuje se potpisivanje ugovora sa Opštinom Brod o korišćenju terenskih ambulanti. Nakon toga će se oprema raspodijeliti i može se očekivati i početak rada u ovim ambulantama sa novom opremom.

opstina-brod.net

 

Dogovori za početak sanacije PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 28 Ožujak 2017 20:01

Povodom početka realizacije projekta sanacije vodo-odbrambenih objekata u opštini Brod danas je održan sastanak. Sastanku u zgradi Opštine prisustvovali su načelnik opštine Brod Ilija Jovičić sa saradnicima, predstavnik JU „Vode Srpske“ i predstavnici oružanih snaga BiH.

 

 

Od naredne sedmice, vojska će biti angažovana da sa mehanizacijom čisti kanal 2. Početak radova je projektom bio predviđen za period sa povoljnim vremenskim uslovima. Izvođenje radova će pratiti i službenici Opštinske uprave.

 

 

Ovim projektom će se sanirati dio kanalske mreže kako bi se unapredila vodoodbrambena zaštita Opštine.

opstina-brod.net

 

Video SJ Studio PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Petak, 10 Ožujak 2017 12:10
https://www.youtube.com/watch?v=2Zpez5swNI8 Video SJ Studio
 

Proglašeni pobjednici 38. Ponoćnog turnira PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 01 Veljača 2017 19:49

Brođani su finale Ponoćnog turnira u malom fudbalu dočekali u nedelju naveče, oko ponoći. Nagrade pobjednicima su dodjelili savjetnik načelnika opštine Brod Goran Garačić i direktorica Turističke organizacije opštine Ružica Maslić. Za nagradni fond turnira od 12 000 KM, takmičilo se 58 ekipa, raspoređenih u 6 grupa.

Drugu godinu za redom, nagrada je otišla ekipi „Sportplus Euro – galant Džakule – Urbanpab“ iz Gračanice. Ova ekipa je sa 4 gola nadjačala ekipu „ST Komerc“ iz Broda. Pobjeda im je donijela 7000 KM nagrade i pobjednički pehar.

Najbolje ekipe turnira, po grupama:

Pjetlići: NK Rudanka

Pioniri: FK Sloga, Doboj

Kadeti: Disko klub San Marko, Slavonski Brod

Žene: ŽFK Modriča

Veterani: Boračka organizacija, Brod

Seniori: Sportplus Euro-Galant Džakule-Urbanpab, Gračanica

Aleksandar Milaković je proglašen za najboljeg igrača ove manifestacije.

Za najboljeg golmana proglašen je Željko Konrad iz ekipe „ST Komerc“.

 

opstinabrod.net /kolibe.com/ 30.01.2017.

 

Opština Brod realizuje projekat „Zelena pijaca – trbuh našeg grada“ PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 22 Siječanj 2017 22:00

image zelena pijaca trbuh naseg gradaOpština Brod realizovaće ove godine projekat pod nazivom „Zelena pijaca – trbuh našeg grada“ u okviru Finansijskog mehanizma integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj koji je uspostavljen kao zajednička inicijativa Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

 

 

Projektom se obezbjeđuju osnovni zdravstveno-higijenski uslovi za rad na zelenoj pijaci i istovremeno se medijskom kampanjom utiče na svijest domaćih poljoprivrednih proizvođača da prodaju svoje proizvode na zelenoj pijaci i kupaca da kupuju te iste proizvode.

 

 

Ulaganjem u unutrašnju rekonstrukciju (završetak radova) i nabavkom opreme za zelenu pijacu, stvoriće se preduslovi za plasiranje domaćih poljoprivrednih prehrambenih proizvoda.

 

 

Pored toga, sprovođenjem informativno-edukativnih događaja na području Opštine, u saradnji sa projektnim partnerima - udruženjima poljoprivrednih proizvođača, voćara i pčelara sa područja Opštine , edukovaće se i animirati individualni poljoprivredni proizvođači o mogućnostima i prednostima plasmana proizvoda putem zelene pijace, dok će se pararelno edukovati i animirati i lokalno stanovništvo kako bi se povećao nivo svijesti o ulozi i značaju zelene pijace u prehrambenom lancu stanovnika Opštine.

 

Projekat ce se realizovati u toku 2017.godine, a njegova vrijednost je 103.046,93 КМ.

 

 

kolibe.com/ 22. 01. 2017.

 

 

 

Gastrofest 2016 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 28 Rujan 2016 18:54

 

Prijem za prvake države – KKK „Premium“ PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 07 Rujan 2016 23:13

Načelnik opštine Brod čestitao je državnim prvacima i svima koji su ostvarili sjajne  rezultate Kajak kanu kluba „Premium“ na takmičenju u Jajcu.

Sala za sastanke zazvonila je od medalja koje ovi pobjednici nose.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić rekao je da se veoma ponosi, te da je ovo jedan od najboljih klubova u Brodu koji ostvaruje zapanjujuće rezultate.

On je dodao da, iako rade u skromnim uslovima, zahvaljujući Upravi ovog kluba, Brod predstavljaju u najboljem svjetlu.

Kako bi ih nagradio za uspjehe, Načelnik Jovičić uručio je KKK „Premium“  finansijska sredstva, kao znak podrške i podsticaj za njihov dalji napredak.

Član Uprave ovog kluba Senad Žepčan kaže da ne treba zaboraviti da je „Premium“ bio u nekadašnjoj državi  tri puta prvak, a  da je ovaj klub danas obnovljen.

On je istakao da je nevjerovatno da su ova djeca dostigla takav nivo, takav kvalitet i da  su postali šampioni države.

U proteklom periodu Načelnik je organizovao prijem za Fabija Folvareka, veslača KKK“Premium“ koji je osvojio dvije zlatne medalje na Međunarodnoj regati „Memorijal Matija Ljubek“ ,te finansijski podržao rad ovih mladih veslača i ovog kluba.

opstina-brod.net

Ažurirano Srijeda, 07 Rujan 2016 23:18
 

Pripreme za Sajam u završnoj fazi PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 07 Rujan 2016 23:04

BROD, 5. SEPTEMBRA – Pripreme za 4. Sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Brod 2016″ koji se održava 9. i 10. septembra u  unutrašnjem, kao i vanjskom dijelu SKC“Dom sportova“ bliže se kraju.

Ostalo je još nekoliko dana do otvorenja ove tradicionalne privredne manifestacije u Brodu na kojoj će se predstaviti brojni privrednici.

Podjela prostora izlagačima teče ustaljenom dinamikom, interesovanje je veliko, a dokaz tome je povećan broj izlagača, tj. učesnika Sajma.

Svečano otvorenje 4. Sajma privrede, biće 9. septembra u 10 časova, a povodom otvorenja priređen je kulturno-umjetnički program.

Drugi dan Sajam očekuje nas gastro užitak, takmičenje u pripremanju čobanca „Gastro susret“.

Ovo je 4. Sajam privrede u Brodu, ranije nije bilo sličnih manifestacija u Brodu, a ovo je jedna od manifestacija sa kojom opštinska uprava na čelu sa Načelnikom opštine Ilijom Jovičićem nastoji da opština Brod bude privlačna investitorima, te da ovaj Sajam postane tradicija naše opštine.

 

 

 

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 07 Rujan 2016 22:48

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Brod da je Vlada RS raskinula ugovor o koncesiji za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Brod (Ivanjsko polje), zaključen sa preduzećem DOO „Agro partner“ Doboj, dana 02.06.2016. godine, objavljen u „Službenom glasniku Republike Srpske“ broj 49/16.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nakon raskida ugovora planira da 490 ha poljoprivrednog zemljišta u Brodu dodjeli zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima.
Način na koji će se poljoprivredno zemište dodjeliti, Ministarstvo će usaglasiti sa jedinicom lokalne samouprave na osnovu stvarnih potreba i iskazanog interesa poljoprivrednih proizvođača, koji na tom području žele da organizuju poljoprivrednu proizvodnju.

Vezano za gore navedeno, pozivamo sva fizička lica, preduzetnike i privredna društva sa područja opštine koja su registrovana u registru poljoprivrednih gazdinstava, a koja su zainteresovana za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske, na području Broda da u opštinu Brod dostave pismo namjere. 

Zainteresovani poljoprivrednici pismo namjere mogu preuzeti u Odjeljenju za privredu – Odsjek za poljoprivredu opštine Brod i isto, popunjeno, predaju u Odjeljenje za dalju proceduru, najkasnije do 30.09.2016. godine.

opstina-brod.net / kolibe.com / 07. 09. 2016.

 

Izbor najuređenijeg dvorišta 2016 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Petak, 08 Srpanj 2016 13:53

avlija imageOpštinska komisija za izbor najuređenijeg dvorišta obišla je danas prijavljene kandidate u Kolibama. Danijela, Srđan i Siniša nisu krili zadovoljstvo naporima koje kandidati ulažu kako bi uljepšali svoj životni ambijent i sredinu u kojoj žive.

 

Broj prijavljenih dvorišta ove godine je osjetno veći nego prošle godine što pokazuje pojačano zanimanje za Javni oglas koji na ovu temu svake godine raspisuje opštinska administracija u želji da potakne stanovništvo na dodatne napore prilikom uređenja naše životne sredine.

 

Osim za izbor najljepšeg, odnosno najuređenijeg dvorišta ovim putem se bira i najuređeniji ulaz u stambene zgrade u gradu kao i najljepši balkon.

 

Komisija je danas završila dio posla na obilasku prijavljenih kandidata, ostaje joj da sumira rezultate i Skupštini predloži završni izvještaj.

Za pobjednike u ovom takmičenju, opštinskim aktima, predviđene su novčane nagrade.

kolibe.com / 8. 7. 2016.

 

MINISTRICA ZA LJUDSKA PRAVA I IZBJEGLICE BiH U SLUŽBENOJ POSJETI OPĆINI BOSANSKI BROD PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 14 Lipanj 2016 20:53

Danas, 14.06.2016. ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac sa svojim suradnicima posjetila je općinu Brod.

Zajedno s ministricom u posjeti su bili i Josip Jerković i Ramiz Salkić dopredsjednici Republike Srpske kao i Davor Čordaš ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS, sa kojima su u posjeti također bili i njihovi najuži suradnici – članovi njihova kabineta.
Visoku delegaciju u svom kabinetu dočekao je Ilija Jovičić, načelnik općine Brod i Ivo Mijić predsjednik Općinskog vijeća ove općine, te njihovi suradnici iz najužeg općinskog rukovodstva. U dočeku također je sudjelovao i Pavo Dujak kao predsjednik Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine, te Senad Žepčan kao vijećnik iz reda bošnjačkog naroda u Općinskom vijeću općine Brod.

Ministrica Borovac i drugi visoki dužnosnici iznijeli su planove i mogućnosti potpora njihovih resora na koje ova općina može računati u svojim razvojnim potrebama, a prioritetno u oblasti infrastrukture u cilju osnaživanja i održivosti povratka u ovu općinu. Sa svoje strane načelnik i drugi lokalni dužnosnici svoje goste su upoznali s problemima i mogućnostima općine u rješavanju istih, istakavši pri tom da s obzirom na naslijeđene probleme ova općina nije u mogućnosti da ih sama rješava, radi čega se s njihove strane očekuje pomoć.

Nakon službenih razgovora koji su vođeni u kabinetu načelnika ministrica Borovac obišla je neke od lokacija u gradu koje je načelnik istakao kao prioritetne za rješavanje i u čemu se očekuje pomoć institucija čiji su dužnosnici boravili u službenoj posjeti ovoj općini. Potom su svi zajedno posjetili povratnike u Donjim i Gornjim Kolibama kako bi se na licu mjesta upoznali s problemima i potrebama ove populacije.

P.D. kolibe.com / 14. 6. 2016.

 

 

Ažurirano Utorak, 14 Lipanj 2016 21:03
 

Međunarodni fudbalski turnir Brod 2016 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016 23:41

U subotu i nedjelju, 11. i 12. juna , kao i 18. i 19. juna 2016. godine, na Gradskom stadionu održaće se drugi po redu Međunarodni fudbalski turnir za mlađe kategorije „ Brod 2016“.

 

Na turniru učestvuje oko 90 ekipa, podijeljenih u pet uzrasnih kategorija.

 

Pravo nstupa imaju dječaci rođeni 2004, 2005, 2006, 2007. i 2008. godine.

 

Turnir počinje 11. juna u 9.00 časova, a planirano je da svaki dan održavanja traje od 09.00 do 19.00 časova.

 

Organizator turnira je Srpsko sportsko udruženje Prijatelji, a generalni pokrovitelj Opština Brod.

 

Prošle godine, turnir je održan od 13.  do 16. juna, a učestvovalo je oko 80 ekipa  iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gdje pojedinačno broji preko 1.000 učesnika.

 

Turnir je usmjeren prema mlađim generacijama, ekipe su bile oformljene od  2003. do 2007. godišta. Organizator turnira je SSU „Prijatelji“, koji već niz godina predstavljaju jedno od najaktivnijih sportskih nevladinih udruženja na području naše Opštine.

 

opstina-brod.net / kolibe.com

 

Ilija Jovičić kandidat za načelnika opštine Brod PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 10 Svibanj 2016 22:55

Opštinski odbor SNSD-a u Brodu dao je jednoglasnu podršku dosadašnjem načelniku opštine Brod Iliji Jovičiću za ponovnu kandidaturu na tu funkciji na oktobarskim izborima.

“Čast mi je što sam dobio podršku od ove grupe odgovornih i sjajnih ljudi, a u narednom periodu će biti obavljeni razgovori sa koalicionim partnerima, kada ćemo se usaglasiti o konačnom prijedlogu”, rekao je Jovičić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a.

On je istakao da u narednom periodu očekuje realizaciju nekoliko kapitalnih projekata na području opštine “koji su nastali kao posljedica mukotrpnog i dugotrajnog rada i izvođenja opštine Brod na pozitivan kurs”. Jovičić je rekao da Opštinskom odboru predstoji i niz izbornih aktivnosti, za koje će biti sačinjeni mjesečni, sedmični i dnevni planovi, uz precizne mehanizme koordinacije, kontrole i monitoringa. Na proširenoj sjednici Odbora raspravljano je i o drugim pitanjima, kao što su informacija o održanim sastancima sa rukovodstvom mjesnih odbora, izvještaj o realizaciji postavljenih ciljeva i zadataka proklamovanih u izbornij kampanji 2012. godine, aktivnostima OO SNSD-a za drugih kvartal 2016. godine, mitingu “Srcem za Republiku Srpsku” i drugim. Večerašnjem sastanku, osim 26 članova Opštinskog odbora, prisustvovali su direktori javnih preduzeća i ustanova iz javnog sektora koji su članovi SNSD-a, članovi Statutarne komisije i drugih radnih tijela.

nezavisne.com

 

TIOS d.o.o. Brod: Održan kurs renoviranja, sanacije i montaže dimnjaka PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 10 Svibanj 2016 22:50

U prostorima firme „TIOS – DIMNJACI“ d.o.o. Brod održana je edukativna prezentacija i kurs renoviranja, sanacije i montaže dimnjaka na tri načina materijalima i alatima koji su u paleti proizvodnog asortimana švedske kompanije Landy Vent International AB.

Jedan od dvojice vlasnika kompanije Landy Vent International AB je naš Brođanin Irfan Omerbašić. Njegova  kompanija Landivent Int. AB sa sjedištem u Švedskoj, ima svoje kćerke firme u Norveškoj i Finskoj, a od 2010. godine u Bosni i Hercegovini. U branši kojom se bavi lider je i pokriva najveći dio tržišta Skandinavije, a trenutno je aktivna u širenju na Baltičke zemlje i na Balkan.

Današnji edukativni teoretski i praktični kurs okupio je firme i osobe koje se bave sanacijom, renoviranjem i montažom dimnjaka iz Slovenije, Hrvatske  i  Bosne i Hercegovine. Za sve njih bila je ovo prilika da se na licu mjesta upoznaju sa osnovnim i  inovativnim načinima sanacije,  renoviranja i montaže dimnjaka, kao i sa paletom proizvoda kompanije Landy Vent Int. AB, čiji se proizvodi sada mogu nabaviti i u Brodu u firmi „TIOS DIMNJACI“ d.o.o. Brod. Dio palete proizvoda Landy Venta uskoro će se i proizvoditi u Brodu.

Kurs i praktične radnje predvodili su stručnjaci iz Švedske Stefan Sjösrand, Mikael Erikson i Ramiz Drinić. Program kursa obuhvatio je slijedeće oblasti: Opšti pregled o osnovnim metodama za renoviranje dimnjaka; Praktični uvid u metodu renoviranja BEZA CERAMIC balon metodom; Praktični uvid u metodu renoviranja fleksibilnim cijevima; Praktični uvid u metodu renoviranja čvrstim EW cijevima; Uvid u specifikaciju materijala i proizvoda.

Učesnike je posjetio i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, koji se kratko obratio i pozdravio goste i organizatore skupa rekavši da je opština Brod dobro mjesto za investicije i da je otvorena za sve investitore i firme koji će doprinijeti ekonomskom razvoju opštine. U pratnji načelnika bio je i predsjednik opštinskog Privrednog savjeta Vojin Mujičić.

Organizator je učesnicima osigurao ugodan boravak u Brodu, za njih je bio osiguran doručak i osvježenje u prostorima firme, a na zajedničkom ručku i druženju okupili su se u Restoranu Galeb.

Na kraju dana učesnicima su podijeljene diplome o uspješno završenom kursu za sanaciju, renoviranje i montažu dimnjaka u LANDY VENT – TIOS DIMNJACI školi.

ž.s. /kolibe.com 26. 04. 2016.

 

Reorganizacija i adaptacija ambulanti porodične medicine obuhvaća i ambulantu u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

BROD, 06. MAJA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, juče je potpisao ugovor sa predstavnicima firme koja je, na osnovu provedenog javnog tendera, izabrana da obavi radove adaptacije i sanacije ambulanti porodične medicine na području opštine Brod.

Projekat, ukupne vrijednosti 163.202 KM, predviđa izgradnju i adaptaciju tri ambulante porodične medicine i to u mjesnim zajednicama Vinska, Liješće i Gornje Kolibe. Predviđeni radovi podrazumijevaju sanaciju i adaptaciju postojećih objekata, te reorganizaciju unutrašnjeg prostora za svrhe prilagodbe potrebama ambulanti porodične medicine, kao što je sanacija podrova, zidova, plafona, krovne konstrukcije, te rekonstrukciju vodovodnih, elektro i grejnih instalacija, uz uvođenje računarske i telefonske mreže.

Za izvođača, izabrana je firma „Univerzal BS“ d.o.o. Banja Luka.

„Ovo je veoma važan projekat za našu opštinu, koji će unaprijediti stepen zdravstvene zaštite na području Broda, te uveliko olakšati i rad našem Domu zdravlju, budući da su sve izgrađene ambulante na seoskom području“, izjavio je Ilija Jovičić, Načelnik opštine Brod.

Projekat, čija priprema se odvijala u toku čitave prošle godine, finansira se po ključu učešća opštine Brod sa 30% sredstava, dok je Ministarstvo obezbijedilo preostalih 70%.

opstina-brod.net

 

Obavještenje Odsjeka za civilnu zaštitu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Petak, 05 Veljača 2016 20:26

Odsjek  za poslove civilne zaštite

Brod, 74450, ul. Svetog Save br. 39

tel./faks . 00387 (0)53 / 610-984,  611-182

 

SREDSTVIMA JAVNOG INFORMISANJA

M E D I J I M A -  s v i m a

Predmet:   Molba za emitovanje kratkih  bezbijednosnih poruka putem medija za ugroženo                

                    stanovništvo u mjesnoj zajednici Novo selo i opštini Brod

 

mine image 2015Poštovani,

Humanitarna organizacija ''Norveška narodna pomoć'' (NPA) - Program pomoći u BiH  sa sjedištem u Sarajevu, obavijestila je Odsjek za poslove civilne zaštite opštine Brod  da  su deminerski timovi ove Humanitarne organizacije u okviru ''Programa humanitarnog razoružanja'' u Bosni i Hercegovini na području Broda do 23. decembra, odnosno kraja sezone deminiranja za 2015. god., završili sa provedbom čišćenja, prikupljanja i uništavanja zaostale kasetne municije i tehničkog izviđanja na dijelu područja Novog Sela, odnosno zadatka i lokaciji “Novo selo –zadatak br.2 ”.

Do kraja deminerske sezone  u 2015. god. očišćeno  je ukupno 315,779 m² rizične površine. Kao rezultat sprovođenja tih aktivnosti, deminesrki tomovi su pronašli i uništili 54 neeksplodirane kasetne bombe i 4 komada  različitog  NUS-a.

Ovim su ujedno stvoreni uslovi za bezbjedno kretanje stanovništva radi privođenja namjeni na očišćenom dijelu  deminiranih  zemljišnih indiviudualnih  površina. 

S obzirom na činjenicu da u MZ  Novo Selo i dalje postoji znatan broj minski sumnjivih i rizičnih lokacija, ova Humnitarna organizacija se zbog toga obraća molbom za emitovanje kratkih bezbijednosnih poruka stanovništvu  putem  lokalnih  medija.

Bez obzira na znatno očišćene površine u 2015. god. , te planiran skori nastavak aktivnost na deminiranju, kada se stvore povoljni vremenski uslovi, lokano stanovništvo Novog Sela  potrebno je dodatno upozoriti bezbijednosnim porukama, koje imaju za cilj, podizanje svijesti na opasnost od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava, a njihov  sadržaj  je  sledeći :

 

Mine i neeksplodirana ubojita sredstva su stalna prijetnja, te je potrebno poštovati sljedeća uputstva:

 

GAZIĆI DONIRALI VRIJEDAN KANU PREMIUMU PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Ponedjeljak, 28 Rujan 2015 19:51

Čamac kanu, vrhunske marke Nelo, kupljen za hiljadu dolara, danas je stigao u vlasništvo Kajak kanu kluba Premium, posredstvom sportskih prijatelja iz KKK Olimpika, a na vodu ga je premijerno izvezao zlatni Premiumov kanuist Fabio Folvarek, koji je svoje zlatne medalje na državnom prvenstvu do sada osvajao u posuđenom čamcu. Primjetna je bila velika radost na licu mladog kanuiste Folvareka, a na naše pitanje o novom Premiumovom čamcu odgovorio je da je čamac perfektan.

Premium je mladom Folvareku nedavno osigurao i odgovarajuće karbonsko veslo te je tako ovaj vanserijski veslački talenat konačno kompletno opremljen za nove pobjede.

Ova donacija, koju je Premiumu uručio Rusmir Gazić, ujedno je i znak sjećanja na legendarnog bosanskobrodskog kanuistu i višestrukog prvaka Jugoslavije Ahmeta Gazića, Rusmirovog prerano preminulog brata. Na naše pitanje šta da napišemo od koga je uručeno ovih hiljadu američkih dolara za čamac, Rusmir je kratko rekao: Napišite da je čamac donacija od Ahmetove djece.

Kajak kanu klub Premium najsrdačnije se zahvaljuje Gazićima na ovoj sjajnoj gesti. Premiumovi kanuisti znat će zasigurno uzvratiti dobrim rezultatima na radost svim ljubiteljima ovog sporta.

Klub se istovremeno najiskrenije zahvaljuje Miroslavu Lipovcu i Olimpiku na uloženom naporu da se ovaj čamac nabavi za Premium. Bez njih bi ova operacija bila nemoguća. Ovaj potez trenera prijateljskog nam Olimpika još je jedan znak sjajnih odnosa između dva kluba na istoj rijeci.


ž. s. 21. 9. 2015.

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Rujan 2015 19:56
 

GASTROFEST 2015 - VIDEO PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Subota, 12 Rujan 2015 23:47

VIDEO - GASTROFEST 2015

 

Kolibarke na Gastro susretima PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Na ovogodišnjem, trećem po redu, Sajmu privrede, poljoprivrede i turizma „Brod 2015“ koji će se održati 11. i 12. septembra u Bosanskom Brodu, drugog dana Sajma, u okviru Gastro susreta učešće će uzeti i Kolibarke, kao i prošle godine kada su osvojile nagradu za najposjećeniji štand. Predstavit će se tradicionalnim specijalitetima ovoga kraja i nekim već pomalo zaboravljenim jelima.

Gastro susreti počinju 12. 9. na prostoru ispred Doma sportova u 13:00 sati i trajat će do 18:00 kada će biti i proglašenje ovogodišnjih dobitnika priznanja.


Kolibarke će i ovaj put predvoditi poznati slastičar iz Koliba Džemil Mehmedi, a u prezentaciji i degustaciji će se pojaviti stara jela poput kadaifa, halve, gurabija, hurmašica, baklava, sogan dolme, više vrsta bureka itd. Kolibarci će i ovaj put svoj nastup popratiti uz muzičku pratnju i izvođenje starih bosanskih pjesama sevdalinki.

 

Pozivamo vas da u što većem broju posjetite ovogodišnji Sajam, a posebno Gastro susrete. Organizatori Opština Brod i JU Turistička organizacija Opštine pripremili su za sve posjetitelje kulturnozabavni program i mnoštvo prikladnih sadržaja. Sajam ima regionalni i međunarodni karakter, a na njemu će se pojaviti oko pedeset izlagača. Otvaranje i početak Sajma predviđeni su za 11. 9. u 10:00 sati.

 

Na sl. Slađana Pantić, direktorica JU Turistička organizacija Brod

 

kolibe.com / 9. 9. 2015.

 

Svečani prijem za prvake države, kajakaše i kanuiste Premiuma PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Četvrtak, 27 Kolovoz 2015 21:12

Danas je u kabinetu načelnika opštine Brod Ilije Jovičića upriličen svečani prijem za 17 mladih kajakaša i kanuista  KKK Premium - Brod i za entuzijaste koji pomažu u razvoju veslačkog sporta i vraćanju ovog proslavljenog bosanskobrodskog kluba na nekadašnje staze slave.

Nakon što su pozitivno šokirali sportsku javnost fantastičnim rezultatima na dvodnevnom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u Jajcu, i tako sjajno prezentirali svoj grad i svoj klub, načelnik Jovičić nije krio sreću i zadovoljstvo pojavom novog sportskog brenda u našem gradu i njihovim sjajnim rezultatima.  Za izvanredne rezultate načelnik je u ime opštine uručio posebna priznanja Kajak kanu klubu Premium i predsjedniku kluba Hilmiji Hodžiću, a klub je načelnika darovao jednom klupskom trenerkom dar klupskog sponzora austrijske firme Stummer, sa amblemom kluba. Načelnik je takođe klubu uručio rješenje o dodjeli sredstava za pokrivanje troškova državnog prvenstva.

Svoje impresije sa zadnjeg državnog prvenstva iznijeli su mlada Premiumova kajakašica i prvakinja Bosne i Hercegovine u klasi MK-1 Milica Radovanović, ujedno i nositeljica pet zlatnih medalja sa državnog prvenstva, kao i kanuist Fabio Folvarek trostruki pojedinačni prvak države u klasi C-1 u svojim kategorijama i osvajač osam medalja na državnom prvenstvu u konkurenciji deset klubova iz cijele BiH.

Kajakaši i kanuisti Premiuma na 14. Prvenstvu BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama održanom na Plivskom jezeru u Jajcu, od 85 trka koje su vožene, čak 35 puta bili su na pobjedničkom postolju, a kući su ponijeli četiri pehara i 55 medalja što je nevjerovatan uspjeh postignut nakon svega tri godine upornog rada mladih veslača i njihovog trenera. Najveći uspjeh ostvarili su mlađi kadeti Premiuma koji su postali prvaci države u svojoj klasi i kadeti koji su se plasirali na drugo mjesto u Bosni i Hercegovini. Juniori su takođe postigli sajan rezultat zauzevši treće mjesto u svojoj konkurenciji. U ukupnom plasmanu svih kategorija Premium je zauzeo treće mjesto u BiH što se graniči sa čudom, obzirom da klub još uvijek nema takmičara u seniorskoj konkurenciji. 

Pokazalo se da Brod ima nevjerovatan potencijal u ovom sportu unatoč veoma teškim infrastrukturnim uslovima u kojima radi i djeluje. Klub nažalost nema ni osnovne prostorije za normalan rad, a stalno je prisutan i kroničan nedostatak čamaca, vesala i druge opreme. Za ovo državno prvenstvo u pomoć Premiumu priskočili su sportski prijatelji iz Slavonskog Broda iz klubova Olimpik i Marsonia posudbom svojih čamaca kako bi sjajni veslači Premiuma bili ravnopravni takmičari ostalim ekipama.

Ove i druge probleme i konkretne prijedloge vezano za rad kluba načelniku opštine i njegovim saradnicima iznijeli su entuzijasti koji konstantno pomažu u razvoju ovog sporta u Brodu, Goran Vasilić, Senad Žepčan, Dragan Radovanović i predsjednik kluba Hilmija Hodžić. Današnjoj svečanosti je prisustvovao i veliki sponzor kluba Mirsad Čaušević, kao i načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Saša Pantić.

Nakon svečanog prijema upriličeno je zajedničko fotografiranje za medije i za klupsku arhivu, kako bi se u narednom vremenu zadržalo sjećanje na ovaj događaj i na sjajne rezultate mladih Premiumovaca na prvenstvu države. Nema sumnje da će se za ovu generaciju brodskih kajakaša i kanuista još mnogo toga dobroga čuti u budućnosti.

Svakako treba zapamtiti ova imena: Milica Radovanović, Fabio Folvarek, Đorđe Cvijanović, Andrea Jaćimović, Ivana Ignjatić, Anđelina Debeljak, Denis Folvarek, Ratko Lazić, Sandra Radovanović, Stefan Blažić, Savo Radovanović, Nataša Jaćimović, Lara Pjanić, Nina Ruškić, Sonja Ruškić, Vedran Vasilić, Dunja Pjanić. Svi oni su sjajni sportisti, dobri učenici, sjajno vaspitana omladina i ambasadori svog grada, koji će Brođanima priuštiti još mnogo radosti u sportu.

z.s. 27. 8. 2015.

Ažurirano Četvrtak, 27 Kolovoz 2015 22:01
 

Domaćih ruku remek djela od pletenog pruća na GP Bosanski Brod PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 11 Kolovoz 2015 15:49

pleteni namjestaj bosanski brod bosnaFantastičan pleteni namještaj i razni kućanski predmeti genijalno ispleteni od pruća, nalaze se izloženi na samim Vratima Bosne, na dvadesetak metara od ulaza u Bosnu, na putu prema Odžaku.

Vrhunski dizajn, funkcionalnost i kvalitet u jednom, uz izrazito povoljne cijene, predstavljaju izuzetnu atrakciju u svakom domu.

 

Toplo preporučujemo ova domaćih ruku remek djela!

 

 

kolibe.com / 11. 8. 2015.

Ažurirano Utorak, 11 Kolovoz 2015 15:57
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 10
Kolibe Online, Powered by Joomla!