Kolibe
SUSRETI 2014 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Četvrtak, 31 Srpanj 2014 15:52

U Kolibama je sinoć na Sportskom centru Duganja, po osmi put održana tradicionalna manifestacija „Susreti Kolibaraca i Brođana 214“ .

Bilježimo veselu atmosferu i dobru organizaciju ove manifestacije na kojoj su nastupili brojni estradni umjetnici, a poseban ton manifestaciji dao je nastup mlade kolibarske folklorne sekcije.

Susrete je otvorio načelnik brodske opštine Ilija Jovičić, koji je bio i generalni pokrovitelj ove manifestacije.

Bilježimo prisustvo oko pet stotina gostiju sa bosanskobrodske i susjednih opština, kao i poznatih javnih djelatnika, među njima i predsjednika Skupštine opštine Ive Mijića, potpredsjednika Vijeća naroda RS-a Mirsada Đape, vijećnika u Vijeću naroda RS-a i predsjednika kluba Hrvata u ovom Vijeću Josipa Jerkovića, poslanika u Narodnoj skupštini RS-a i predsjednika poslaničke grupe Almira Zahirovića, šefa kabineta potpredsjednika RS-a Enesa Suljkanovića; Alena Petkovića, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Opštine Brod Danimira Milkanovića itd.

Utemeljitelji ove manifestacije su Mirza Mašić, Almir Mašić i Senad Žepčan. Organizatori su ovaj put bili zajedno SMZ Gornje Kolibe i SD Sloga iz Koliba.

Za početak prikazivanja video materijala sa ovogodišnjih Susreta donosimo kratki video.

kolibe.com / 31. 7. 2014. 

Ažurirano Četvrtak, 31 Srpanj 2014 16:00
 

Kolibe: Sloga - Podrinje 0:9 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Četvrtak, 31 Srpanj 2014 15:14

Na stadionu Duganja u Kolibama juče je odigrana prijateljska nogometna utakmica između domaće Sloge i renomiranog protivnika ekipe Podrinja iz Janje.
Kolibarci su se solidno držali prvih desetak minuta, a onda je viceprvak 1. lige Republike Srpske pokazao šta zna i može.

Redale su se sjajne akcije Podrinja i mreža Kolibaraca tresla se do kraja utakmice devet puta. Iako je stvorila nekoliko poluprilika Sloga nije uspjela postići počasni pogodak.

Samo zahvaljujući dobrom vrataru Sloga nije upisala dvocifreni poraz.

Ekipa Podrinja iz Janje pokazala je da će ove sezone s pravom jurišati na plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ovu lijepu sportsku predstavu inicirao je Kolibarac Najil Matinjanin, nekadašnji poznati igrač kolibarske Sloge. (povećaj sliku)

kolibe.com / 31. 7. 2014.

 

Kolibarci zijaretili mezarja PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Četvrtak, 31 Srpanj 2014 14:07

Drugi dan Ramazanskog bajrama muslimanski vjernici, po tradiciji, zijarete-obilaze mezarja svojih predaka. Tako je bilo i u Kolibama na oba mezarja, a gdje su proučene prigodne molitve za umrle.

 

Vjernici su zijaretili i muslimanska mezarja u Bosanskom Brodu i Sijekovcu.

 

U Zavičajnoj video radionici Kolibe Online uradili smo video dokument ovoga događaja u Kolibama.

 

(VIDEO)

 

kolibe.com / 31. 7. 2014

Ažurirano Četvrtak, 31 Srpanj 2014 14:11
 

RAMAZANSKI BAJRAM - Kolibarska džamija video PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 29 Srpanj 2014 13:04

RAMAZANSKI BAJRAM - Džamija u Kolibama video

 

Čestitka za Ramazanski bajram od Načelnika opštine PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 27 Srpanj 2014 20:22

Čestitam svim vjernicima islamske vjeroispovjesti nastupajući Ramazanski bajram.

Svima koji slave, u Brodu i šire, želim da dani Bajrama donesu radost, veselje, susretljivot, osjećaj za druge, darežljivost i svako dobro.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Načelnik opštine Brod

Ilija Jovičić

 

Čestitka za Ramazanski bajram – predstavnici Skupštine opštine PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 27 Srpanj 2014 20:18

Svim građanima opštine Brod islamske vjeroispovjesti, upućujemo najiskrenije čestitke želeći da nastupajući praznik Ramazanski bajram provedu u okrilju porodice i prijatelja i da im dani proslave budu ispunjeni dobrotom, ljubavlju i svakom srećom.   

Predsjednik skupštine opštine Brod Ivo Mijić
Potpredsjednik skupštine opštine Milan Gavrić

opstina-brod.net

Ažurirano Nedjelja, 27 Srpanj 2014 20:25
 

FK "Podrinje" – Janja gostuje u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 22 Srpanj 2014 19:49

U srijedu 30. 07. 2014. U 18:00 sati na Sportskom centru Duganja u Kolibama odigrat će se prijateljska utakmica između domaće“ Sloge“ i „Podrinja“ iz Janje.

 

Ekipa „Podrinja“ je viceprvak Prve lige RS-a i zasigurno će biti veliki magnet za publiku, ali i svojevrstan test za ekipu „Sloge“.

 

Iako rezultat u ovakvim utakmicama nije u prvom planu, svakako obje ekipe žele ostaviti što bolji dojam prije nastupa jesenske ligaške sezone.

 

kolibe.com / 22. 7. 2014.

 

Kolibarci tužni zbog poraza BiH PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 22 Lipanj 2014 09:54

Sinoćnji poraz reprezentacije BiH protiv Nigerije brojni Kolibarci su gledali u fan zoni u centru naselja na video zidu.

Nakon slabe igre Zmajeva, među kojima je golman Begović bio najbolji pojedinac, što samo za sebe dovoljno govori, Kolibarci nisu mnogo komentirali ni sudijske pogreške, koje su nesumnjivo izravno utjecale na rezultat utakmice.

Navijači su se danima širom BiH pripremali za ovu utakmicu i zaista su sjajno odradili svoj dio posla. Nažalost Zmajevi ovaj put nisu bili na istoj visini, a neki eksperimenti Safeta Sušića sa postavom reprezentacije negativno su komentirani među navijačima.

Nedovoljno zalaganje većine Zmajeva, sudijske pogreške, loša sreća i sinoć bolja Nigerija  nisu dozvolili prolaz Bosni i Hercegovini u nastavak takmičenja na SP.

Novozelandski sudija, zajedno sa svojim pomoćnikom, će se ovom utakmicom zasigurno takođe oprostiti sa Svjetskim prvenstvom.

BiH igra još jednu utakmicu, protiv Irana, u kojoj može samo popraviti loš utisak koji je ostavila sinoć protiv hrabre Nigerije.

kolibe.com / 22. 6. 2014.

 

35. Akvarelistička kolonija Sava PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Subota, 21 Lipanj 2014 11:55

na saviU ponedjeljak 23. 6. o.g. u 19:00 sati bit će svečano otvorena tridesetpeta po redu "Akvarelistička kolonija Sava".  

 

Otvaranje će biti upriličeno u Gradskoj galeriji, a pokrovitelj ove tradicionalne i najznačajnije kulturne manifestacije u Bosanskom Brodu je Opštinska uprava uz partnerstvo sa Turističkom organizacijom iz Broda.

 

I ovogodišnja Kolonija imat će međunarodni karakter, jer će na njoj učešće uzeti umjetnici iz više zemalja regiona.

 

Kolonija koju su prije 35 godina utemeljili brodski slikari Muhamed Hamo Fejzić, Krunoslav Kern i Đurđa Vilagoš trajat će do 28. juna, a po tradiciji slikari će brodskoj Galeriji ostaviti desetine vrhunskih akvarel radova.

 

kolibe.com / 21. 6. 2014.

Ažurirano Srijeda, 25 Lipanj 2014 12:48
 

BH POŠTA I PAVO DUJAK ZA FOLKLORNU SKUPINU U KOLIBAMA PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Subota, 14 Lipanj 2014 09:29

Zahvaljujući aplikaciji Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine Javno poduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo svojom donacijom od hiljadu konvertibilnih maraka uključila se u sufinanciranje nabave narodnih nošnji za dječju folklornu skupinu Džemata Kolibe Gornje.

Na ovaj način BH Pošta potvrđuje svoju društveno-odgovornu misiju i kroz ovu donaciju otvara se ovdašnjoj zajednici kulture i tako doprinosi očuvanju običaja i tradicije stavljajući svoje materijalne i financijske resurse u cilju očuvanja multietničke i multikulturne Bosne i Hercegovine.

Tradicija kulturnog i umjetničkog rada u Kolibama ima duboke korijene, ali u poslijeratnom periodu, bez sredstava Kolibarci nisu mogli da se maknu s mjesta.

Zahvaljujući dvjema aplikacijama Pave Dujaka ispred Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine nabavljene su narodne nošnje kao temelj javnog djelovanja folklorne skupine koja sada vježba za svoje prve javne nastupe.

odrzivipovratak.ba / 14. 6. 2014.

 

Realizirana još jedna akcija pomoći iz Koliba PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 08 Lipanj 2014 16:56

VIDEO DOKUMENTKolibarski volonteri, zahvaljujući sponzorima iz Bojsija, Linza i Melburna, realizirali su juče još jednu akciju pomoći poplavljenim područjima u općinama Odžak, Doboj i Maglaj. Nakon što su za prikupljeni novac kupili namirnice za 400 porodičnih paketa, volonteri okupljeni oko mjesne zajednice i džematskog humanitarnog odjela, spakovali su namirnice u jednoobrazne kutije i transportirali ih direktno na poplavom pogođena područja, tačnije u naselja Prud, Pridjel i Donju Kosovu. Dvadeset paketa darovano je Udruženju žena Đurđevak iz Liješća, koje vodi posebnu akciju prikupljanja pomoći ženama ugroženima poplavama.

Kolibarci su dosada izveli ukupno sedam sličnih akcija, u koje je bio uključen veliki broj mještana, a zadnje su provedene uz nesebičnu pomoć bh dijaspore i kolibarskih građana u svijetu, o čemu smo već pisali.

U Zavičajnoj radionici uradili smo video dokument o ovoj akciji. (VIDEO)

kolibe.com / 8.6. 2014.

 

Ažurirano Nedjelja, 08 Lipanj 2014 17:28
 

Kamion i kombibus sa humanitarnom pomoći upućen iz Koliba u Bosanski Šamac PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Ponedjeljak, 02 Lipanj 2014 13:09

imageU petak 30. maja iz Koliba je transportovan kamion odjeće i kombi hrane i higijenskih potrepština za Bosanski Šamac.  

Veliko hvala bosanskoj dijaspori i kolibarskim aktivistima, a posebno Bosanskom kulturnom društvu Amriswil iz Švicarske i našem Fadilu Idriziju koji je pomenuti kombi sa humanitarnom pomoći dovezao do Koliba, a kojeg smo zajedno sa kamionom proslijedili za Šamac, grad u kome svega nedostaje, nakon katastrofalne poplave.

Slijedeći transporti pomoći poplavljenim područjima bit će ostvareni zahvaljujući Bosancima iz američkog grada Boise (3.428 USD), zatim zahvaljujući jednoj kolibarskoj porodici iz Australije (1.000 AUD) i na kraju još jedan transport zahvaljujući Senadu i Jasni Havić, i Senadovim suradnicima iz austrijske firme koji rade s njim. Oni su sakupili i poslali 545 eura. 

Sve ove akcije naših građana izvana, udruženim sa kolibarskom mjesnom zajednicom i humanitarnim odjelom kolibarskog džemata dokumentovat ćemo u našoj zavičajnoj video radionici u svrhu afirmacije humanizma i plemenitosti ljudi koji su bili spremni priskočiti u pomoć stradalima od nezapamćenih poplava u Bosni.

 

kolibe.com / 2. 6. 2014.

 

 

Voljeti svoj zavičaj - Atko, Nesima i Suljo sa Bara PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 28 Svibanj 2014 21:50

Kolibarci su oduvijek vodili računa s puno ljubavi o svojim kućama i okućnicama, a mnogi su iznimno maštoviti kada je u pitanju kreativno uređenje cvijetnih vrtova, voćnjaka, bašti i kutaka za odmor i relaksaciju.

Prava botanička oaza i drvena garnitura za odmor plijeni pogled u bašti koju su nadahnuto uredili Atko, Nesima i Suljo Havića na Barama.

Bezbroj raznobojnih ruža, raznih crnogoričnih i drugih grmova, kućice za ptice, puzavice, voćke, njegovan travnjak, egzotične vrste i druga botanička bogatstva nalaze se oko perfektno uređene kuće i avlije, u bašti i u cvijetnom vrtu i zaista nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Bio je to povod da uradimo relaksirajući petminutni video intermeco u našoj zavičajnoj radionici. 

Ova prezentacija dokaz je koliko emocija Kolibarci ulažu u svoja obitavališta i koliko ljubavi u sebi noci ova video priča, garnirana pjesmom kolibarskih slavuja, sjenica i drozdova.

VIDEO

kolibe.com / 28. 5. 2014.

 

POMOĆ NAŠIH GRAĐANA IZ AMERIČKOG GRADA BOISE POPLAVLJENOM PODRUČJU U BiH PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 28 Svibanj 2014 21:37

Građani iz BiH, koji žive i rade u američkom gradu Boise u državi Idaho, među njima i naši Kolibarci i njihovi prijatelji promptno su reagirali na katastrofu u Bosni i Hercegovini uzrokovanu nezapamćenim poplavama i ekstremnom nevoljom u kojoj su se našli stanovnici pogođenih područja.

Organiziranjem humanitarnog koncerta uspjeli su sakupiti 3428 dolara, i putem Western Uniona uputili su pomoć u Kolibe, gdje će Savjet MZ i radna grupa kolibarskih volonterki i volontera realizirati nabavku i pakovanje porodičnih najpotrebnijih prehrambenih i higijenskih artikala i odvesti ih na lice mjesta najugroženijim naseljima. Pomoć će se sastojati od osnovnih porodičnih paketa, jednako zapakovanim, sa jednakim sadržajem za sve i bit će uručena ravnopravno svim etničkim skupinama koje su ovih dana u identičnoj nevolji.

Ovu plemenitu akciju od početka do kraja zabilježit ćemo kamerom Kolibe Online zavičajne radionice, a svi originalni nabavni računi proslijedit će se nazad u Boise, čisto radi primjera kako se i u najtežim okolnostima ovakve akcije mogu provesti besprijekorno i bez greške, na korist onima kojima je pomoć zaista najpotrebnija. Raja iz Bojsija i raja iz Koliba ponovo je ujedinjena na jednom nadasve plemenitom podvigu.

Kao i uvijek objavljujemo spisak plemenitih osoba iz Bojsija koje su priskočile u pomoć, uvijek iz razloga da to bude primjer i putokaz onima koji povremeno iz raznih razloga gube motivaciju za pomoć ljudima u nevolji.

Spisak donatora:

Ažurirano Četvrtak, 29 Svibanj 2014 03:45
 

Ispraćaj mlade iz Koliba u Živinice - video dokument PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 27 Svibanj 2014 22:33

U subotu 24. 5. o.g. iz Koliba je, prema starim običajima i tradiciji, ispraćena Amela Plehandžić, kćerka Avde i Amire, koja se taj dan vjenčala sa Muamerom Aličićem iz Živinica.

Nekoliko sati koliko su se svatovi zadržali u avliji kod babe Avde, Živiničani, Kolibarci i njihovi gosti i prijatelji uživali su u veselju koje je upotpunio muzički ansambl koji su sačinjavali Mensur Lemeš, Stipo Marušić - Maki, Behija Havić, Mirza Mašić i Almir Mašić Jane.

Svadba je nastavljena u Živinicama navečer, a mladenci Muamer i Amela život će nastaviti u Kolibama u kući koju upravo grade za budućnost svoje porodice i za poslovne životne planove.

Atmosferu oko ispraćaja mlade uhvatili smo kamerom Kolibe Online u dokumentu od 55 minuta. VIDEO

 

kolibe.com / 27. 5. 2014.

 

 

 

 

NE UBIJAJTE ZMIJE NAŠE PRIRODNE SAVEZNIKE PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Četvrtak, 22 Svibanj 2014 12:44

Aleksandar Simović, stručnjak za zmije sa Biološkog fakulteta u Beogradu, za Anadoliju je izjavio:
 
NE UBIJAJTE ZMIJE

bjelouska"Zmije se hrane raznim glodarima, miševima, pacovima, kojih je nakon ovih teških poplava u Srbiji i BiH mnogo. Glodari prenose zarazne bolesti koje mogu biti pogubne po ljude. Često su pacovi važan faktor u izbijanju i širenju opasnih epidemija, dok zmije ne prenose nijednu bolest na ljude. Zmije mogu da se zavuku i tamo gdje mačke i psi ne mogu. Odrasli smuk može da pojede čitavo leglo pacova. Zato napominjem da zmije mogu uveliko pomoći da se umanji broj pacova i miševa", smatra ovaj stručnjak.


Naglašava da je najezda zmija na neki način vrlo pozitivan i povoljan događaj za stanovnike poplavljenih područja.
"U uslovima kada se na potopljenim područjima nalazi veliki broj lešina, kada su izlivene septičke jame i raznijete deponije, a temperature stalno rastu, vjerovatno će doći do pojave i širenja infekcija. Glodari će se hraniti otpacima i lešinama na koje budu nailazili i kretat će se po naseljima. Zato je najezda glodara ono što treba da nas brine, a najezda zmija nešto vrlo pozitivno. One su ljudima pravi prirodni saveznik u borbi sa glodarima", ističe Simović.
Naglašava da na prostorima Balkana ne postoje vrlo opasne i otrovne zmije i da se rijetko dešava da neko umre od ujeda zmije.

 

Bosanski Brod: Čestitka za Međunarodni praznik rada PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 30 Travanj 2014 20:50

Svim građanima Broda čestitamo 1. maj,

 Međunarodni praznik rada.

prvi maj 

 

NAČELNIK OPŠTINE BROD ILIJA JOVIČIĆ  

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE IVO MIJIĆ 

POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE MILAN GAVRIĆ

POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE SENAD MAŠIĆ

 

Kolibe: Sloga - Omladinac (Modriča) 2:1 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 27 Travanj 2014 23:23

Danas je na Sportskom centru Duganja u Kolibama odigrana prvenstvena nogometna utakmica između domaće Sloge i Omladinca iz Modriče. Sloga je nakon bolje igre slavila sa 2:1.

Junak utakmice svakako je bio Nedim Matinjanin strijelac oba gola za Slogu. Posebno treba istaknuti njegov eurogol koji je postigao sjajnim udarcem sa dvadeset i pet metara.

Gosti su imali priliku da izbore jedan bod nakon dosuđenog penala za njih, ali je udarac sa bijele tačke otišao pored gola.

Sloga je igrala požrtvovano nošena navijanjem svojih vjernih navijača i bez sumnje je danas zaslužila pobjedu.

Fotogaleriju sa današnje utakmice možete pogledati na našem Facebook profilu. (Morate biti logirani na svoj FB profil)

Kolibe Online / sport / 27. 4. 2014.

 

Posljednji ispraćaj: Mašić (Nazifa) Ismet 1929 - 2014 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 27 Travanj 2014 00:31

Na Mjesnom mezarju u Kolibama danas je ukopan Mašić (Nazifa) Ismet koji je preminuo u 85. godini života.

 

U prisutnosti brojne rodbine, prijatelja i komšija dženazu su vodili hadži Adnan ef Jusić i Sedin ef Oruč.

 

Kolibe Online zavičajna video radionica dokumentovala je i ovaj tužni događaj.

 

(VIDEO)

 

kolibe.com / 26. 4. 2014.

 

Uskršnji koncert u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 22 Travanj 2014 20:53

video kolibeJučer, na Uskrsni ponedjeljak, u kolibarskoj župnoj crkvi sv Mihovila Arkanđela, nakon svete mise, održan je Uskršnji koncert na kome su učešće uzeli bosanskobrodski KUD Brodski biseri, koji je bio i nositelj programskih aktivnosti, zatim KUD Novo Selo Balegovac i ženske pjevačke skupine iz Hrvatske, Klakarske snaše iz Klakara i Bošnjačke snaše iz Bošnjaka. 
U okviru programa izveden je i jedan šaljivi igrokaz, kao i humoristični glumački monolog.

Misno slavlje predvodio je kolibarski župnik vlč. Mirko Ikić, a Župa Kolibe bila je i suorganizator ove kulturno-vjerske manifestacije. Organizacijsku potporu pružili su i Savez za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine, kao i Savjet MZ Kolibe Donje.

Kako nam je rekao Andrija Manot, predsjednik KUD-a Brodski biseri, ovo je šesti po redu Uskršnji koncert koji se iz godine u godinu održava u crkvi sv Ilije u Bosanskom Brodu i u crkvi sv Mihovila Arkanđela u Kolibama. Cilj je da se i u svečanom vremenu Uskrsnog slavlja, kroz ovakve manifestacije, očuva povijesno-kulturna baština Hrvata katolika sa ovih prostora.

Koncertu u Kolibama nazočili su i dragi gosti iz Slavonskog Broda, dogradonačelnik prof. Hrvoje Andrić, predsjednik Gradskog vijeća Davor Gruber i vijećnik Gradskog vijeća Mario Rubil. Bilježimo i nazočnost Josipa Jerkovića, predsjednika kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske i Mate Čondrića vijećnika u Općinskom vijeću Bosanskog Broda. 

Nakon koncerta druženje je uz igre i pjesme ovog kraja nastavljeno na prostoru Župnog centra, a domaćini su se pobrinuli za okrepu za sve učesnike i goste ove uspješne manifestacije. Medijski pokrovitelji Uskrsnog koncerta bili su Šokački portal, portal odrzvipovratak.ba i Kolibe Online portal.

Više detalja svakako se može vidjeti u polusatnom video dokumentu koji je nastao u Zavičajnoj radionici Kolibe Online.

odrzivipovratak.ba / kolibe.com / 22. 4. 2014.

Ažurirano Utorak, 22 Travanj 2014 21:52
 

FMROI: Javni oglas PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 20 Travanj 2014 00:00
Bosna i Hercegovina 
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE 
FEDERALNO MINISTARSTVO RASELJENIH 
OSOBA I IZBJEGLICA
 
 
 
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica 
JAVNI OGLAS – Program pomoći održivog povratka PROLJETNA/JESENJA SADNJA 
 
 

Kolibe april 2014 - video PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 15 Travanj 2014 12:44

video link YouTube

 

Progledao zahvaljujući dobrim osobama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 13 Travanj 2014 21:08

videoProšle godine Kolibarac Suljo Šuša zbog teškog oboljenja očiju potpuno je izgubio vid na oba oka, o čemu smo pisali na našoj stranici. Zahvaljujući reakciji plemenitih osoba iz Koliba, Zenice i Sarajeva, o čemu Suljo priča u video prilogu, potkraj prošle godine urađena mu je na klinici Medico Laser uspješno operacija lijevog oka i vid na to oko vraćen je u omjeru od 60 posto. Danas Suljo puno normalnije živi iako još uvijek ima brojna ograničenja uzrokovana bolešću i na drugom oku.


Suljo i njegova četvoročlana porodica, supruga Ćamka, djeca Hazim i Fadila, žive na granici egzistencije, niko nema stalni posao niti bilo kakva redovna primanja. Zato mu je operacija drugog oka uistinu ogroman problem i traži ponovo uključenje plemenitih osoba, kako bi ova priča imala svoj zaista sretan kraj.

 

Ukoliko, nakon što odgledate video prilog, osjetite poriv da pomognete ovom Kolibarcu da operira i drugo oko, to možete uraditi putem bankovnog računa koji je u ove svrhe otvorila njegova kćerka Fadila.

(Bank instruktion jpg.) (Medicinski nalaz i preporuka) 

Suljo Šuša telefon.: 066 112 928

Kolibe Online / 13. 4. 2014.

 

 

Ažurirano Nedjelja, 13 Travanj 2014 21:42
 

Proljeće u Kolibama - Video minijatura PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Četvrtak, 10 Travanj 2014 09:41

 

Kolibe: Sloga - Skugrić 64 1:1 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 06 Travanj 2014 19:53

Danas je na Sportskom centru Duganja u Kolibama odigrana prvenstvena nogometna utakmica 14. kola MFL Modriča, između domaće Sloge i ekipe Skugrić 64. Obje ekipe pokazale su zavidnu borbenost i požrtvovnost po prekrasnom vremenu za igru na na dobro uređenom travnjaku Duganje.

 

Utakmica je završena neriješeno 1:1, a obje ekipe imale su nekoliko sjajnih prilika da meč odluče u svoju korist. Sloga je dugo vremena "ganjala" izjednačenje što im je sredinom drugog poluvremena pošlo za rukom nakon prekida i dobro izvedenog centaršuta koji je Admir Mujčin glavom pretvorio u gol. (na sl.)

 

Sloga je ostala sa deset igrača u zadnjoj dionici utakmice kada je drugi žuti karton dobio Veldin Kobiljar. 

 

Kolibe Online info / 6. 4. 2014.

 

Ažurirano Nedjelja, 06 Travanj 2014 20:34
 

Krenula distribucija rasada povrća iz Koliba PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 02 Travanj 2014 22:28

rasad povrca imageKolibarski proizvođači rasada povrća povećali su ove godine svoju proizvodnju, a ovih dana počela je prodaja vrhunski kvalitetnih sadnica iz Koliba.

 

Prvi paket rasada prodala je Senada Žepčan, a kupac je bio Darko Dujić s majkom.

Senada Žepčan svoje dugogodišnje iskustvo i vrijedan rad pretvorila je u prepoznatljiv biznis, a njeni kupci dolaze sa područja cijele opštine. Kod nje se rasadom snabdijevaju klijenti iz Vinske, Novog Sela, Liješća, Koraća, Zborišta, Kričanova, Sijekovca, Slavonskog i Bosanskog Broda itd.

Cijena sadnica je godinama nepromijenjena, a kvalitet sadnica uvijek vraća stare kupce na njenu adresu u Kolibama.

Rezervacije za sadnice iz rasadnika Senade Žepčan možete osigurati na broj telefona 053 991 001, ili 061 144 347.

Osim u ovom rasadniku sadnice se proizvode još na nekoliko mjesta u Kolibama, ali sveukupna proizvodnja još uvijek nije dovoljna da podmiri sve potrebe na našoj opštini.

Zato je dobro uraditi rezervacije na vrijeme.

Kolibe Online info / 2. 4. 2014.

 

Ažurirano Srijeda, 02 Travanj 2014 22:43
 

12. kolo MFL: Sjajna predstava na Duganji - Sloga - Bosna 3:3 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 23 Ožujak 2014 22:29

duganjaNa SC Duganja u Kolibama danas je odigrana prvenstvena nogometna utakmica u okviru 12. kola MFL lige Područnog fudbalskog  saveza Doboj. Sastali su se domaća Sloga i Bosna iz Modričkog Luga, a nakon odlične utakmice, sa dramatičnom završnicom, rezultat je bio neriješen, 3:3.

Gosti su nakon bolje igre dobili prvo poluvrijeme sa 2:1, a u drugom poluvremenu Sloga je u četiri minute (73 – 77) preokrenula rezultat u svoju korist izazvavši oduševljenje brojne publike na Duganji. Dva  gola za Slogu postigao je, za odbranu Bosne, danas neuhvatljivi Selmir Žepčan, a puno zasluga za sve napadačke akcije Sloge svakako ima i sjajni Nedim Matinjanin, koji je i danas pokazao dio svog raskošnog talenta. U 10. minuti Matinjanin je bio strijelac prvog gola za Slogu.

Golove za Bosnu postigli su Nikšić Hasan, Hadžidedić Asmir i Durgudović Adnan.

 U dramatičnoj završnici Bosna je pokušala doći do pobjede atakujući svim snagama prema golu Sloge, ali je u tim trenucima golman Sloge Rekić Adis bravuroznim odbranama spasio svoju ekipu od poraza, a njegov gol je dva puta spasila i prečka. 

Za odličnu sportsku predstavu u Kolibama danas pohvale idu objema ekipama, sjajnoj publici iz Koliba i Modričkog Luga, kao i sudiji meča Velimiru Driniću koji je besprijekorno odsudio današnji meč.

MFL Modriča – PFS Doboj
Stadion Duganja u Kolibama
Sudije: Velimir Drinić, Dubov Boško, Trifunović Borislav
Delegat: Stefanović Zdravko


NK Sloga:  Rekić Adis, Žepčan Dijan, Hamzić Adnan, Mujčin Admir (C), Kobiljar Vernes, Karić Edin, Kvakić Damir, Muratović Jasmin, Kobiljar Veldin, Žepčan Selmir, Matinjanin Nedim, Mašić Ermin, Žepčan Haris, Vujić Novica
trener Plehandžić Meho

FK Bosna: Inkić Igor, Hadžidedić Nidho, Salkić Edin, Hadžidedić Asmir (C), Turbić Edvin, Nikšić Hasan, Kukljević Adis, Čolić Edis, Nuhanović Hasan, Omeragić Elmir, Durgudović Adnan, Imširović Mevludin, Nikšić Almedin, Osmanović Zijad, Omerović Mirza
trener: Hadžidedić Omer

kolibe.com / 23. 3. 2014.

 

Video mozaik iz Koliba, Mahale i N. Sela - 10 min PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Srijeda, 12 Ožujak 2014 00:12

video mozaikJedan od popularnih načina zavičajne komunikacije jest svakako i naš napor da kroz video materijale iz zavičajne radionice Kolibe Online prenesemo opuštene kadrove iz zavičaja.

Ovi video prilozi u pravilu nose naziv "Intermeco", a traju između tri i deset minuta. 


Današnji intermeco zbir je snimljenih kadrova sa Save iz bosanskobrodskog kvarta Donja Mahala, zatim iz Koliba i Novog Sela. 

Zadnji sponzori Zavičajne radionice su Muhamed Čepalo, Jasa i Najil Matinjanin, Mirsad Katadžić, Jasmin Jahije Mašić, Esada i Kadmir Pipić, Enesa i Ramiz Huskić, Hasreta i Mirsad Čaušević, Nevzeta i Ibro Mašić. Zahvaljujući njima možete uživati u posljednjoj seriji zavičajnih video priloga.

Pridružite se sponzorima uspješnog zavičajnog web projekta Kolibe Online. 

 

kolibe.com / 11. 3. 2014

Ažurirano Srijeda, 12 Ožujak 2014 00:36
 

Kolibe: Svečano obilježen Dan žena PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Nedjelja, 09 Ožujak 2014 01:38

kolibeU kolibarskom Domu kulture večeras je svečano obilježen 8. mart Dan žena.

 

 

Svečanost je upriličio Savjet MZ Gornje Kolibe.

 

Članovi Savjeta Anes Matinjanin (predjsednik SMZ), Saladin Mašić i Senad Mašić okupljenim Kolibarkama uručili su na poklon karanfile.

 

U kratkom obraćanju Senad Mašić čestitao je svim Kolibarkama Dan žena i zaželio im puno više ovakvih okupljanja u budućnosti.

 

Kolibarke su se zabavljale uz priređenu zakusku, muziku i igru.

 

kolibe.com / 8. 3. 2014.

 

Novi radovi na SC Duganja u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Ponedjeljak, 03 Ožujak 2014 15:49

image slogaZahvaljujući nekolicini članova uprave NK Sloga i manjem broju igrača i simpatizera kluba, na čelu sa predsjednikom Mehom Plehandžićem zadnjih dana izvođeni su radovi na objektu svlačionice nogometnog kluba "Sloga" iz Gornjih Koliba.

Ugrađen je veći dio stolarije, izrađeni su i  postavljeni metalni štitnici na prozorima i vratima, iskopan vododovodni kanal, zidane su pregrade, provedene su elektroinstalacije itd.

Najveća radost aktivistima koji su danima radili na navedenim radovima bilo je priključenje objekta na elektro mrežu i trenutak kada je uključena rasvjeta u objektu. 

Više detalja o naporima da se ovaj objekat dovede u funkcionalno stanje možete naći na FB stranici NK Sloge. Ova FB stranica prati sve aktivnosti vezano za Slogu i osobe koje su najviše angažirane na osiguranju uvjeta za bavljenje sportom u Kolibama.

 

(FB stranica NK Sloga Kolibe) /morate biti logirani na Facebook

kolibe.com / 3.3. 2014.

 

Ažurirano Ponedjeljak, 03 Ožujak 2014 16:11
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 16
Kolibe Online, Powered by Joomla!