Football Street Liga: Holandija šampion / Kolibarci do polufinala PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 28 Rujan 2010 00:40

Danas je odigrana završnica Street Football Lige za dječake do 12 godina starosti u Bosanskom Brodu. Nakon tri dana takmičenja u kojem je učestvovalo 14 ekipa i odigrano 28 utakmica šampioni su postali dječaci iz ekipe u majicama Holandije. Drugi je bio Japan, a treći Brazil. Sve ekipe nosile su dresove poznatih svjetskih reprezentacija, koje su učestvovale na mundijalu u Južnoj Africi.

Organizator ovog takmičenja bilo je Dječije fudbalsko udruženje Fair Play.

Mali majstori iz ekipe Holandije pokazali su najviše tokom cijelog turnira, a u napetom finalu bili su uspješniji od "Japanaca" i pobijedili rezultatom 3:2.

Za treće mjesto borili su se mali Kolibarci u majicama Engleske i ekipa u majicama Brazila. Brazil je bio bolji i slavio je sa 4:1. Dječaci iz Koliba ostvarili su sjajan uspjeh, pogotovo ako se zna da su jedva sastavili ekipu, obzirom da djece ovog uzrasta u Kolibama i nema više od ove male ekipe.

Prvaci su nagrađeni peharom i zlatnim medaljama, dok su drugoplasirani dobili srebrne medalje a trećeplasirani brončane.

Iza ovog sjajnog sportskog događaja stala je Opština Bosanski Brod. Predstavnik opštine Nedjeljko Ruškić uručio je nagrade najboljima.

Donosimo video i foto dokument sa ovog lijepog sportskog događaja.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Ažurirano Utorak, 28 Rujan 2010 10:08
  JP-Bookmark

Komentari  

 
0 #1 Amira 2010-09-28 10:14
Bravo momcima na odlicnoj igri. Malo ih je ali su pravi.
Cestitke i onom ko se sjetio uraditi ovako nesto lijepo.
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolibe Online, Powered by Joomla!